Редактор: e-mail: кадри БНТ, ПетелНяма да има следващ кредитен мораториум, това не би

...
Редактор: e-mail: кадри БНТ, ПетелНяма да има следващ кредитен мораториум, това не би
Коментари Харесай

Кредитният консултант Тихомир Тошев: Няма да има нов кредитен мораториум, говорете с банката, ако не можете да плащате

Редактор: 

e-mail: 

кадри БНТ, " Петел "

Няма да има идващ кредитен мораториум, това не би било добре за финансовата сфера, това предвижда кредитният съветник Тихомир Тошев. Той обаче посъветва тези, които не могат да заплащат, да споделят терзанията си с банката си и да изискат от нея ново решение за заемите. Важно е да се следва едно предписание – да не се тегли нов заем за погашение на остарял, сподели експертът в студиото на Българска национална телевизия.

Ипотечните заеми са 2 милиарда, а 1 милиарда - потребителските, което демонстрира растеж по време на коронавирус рецесията. Същата наклонност съществува и при фирмените, сподели още Тошев. Кредитният съветник акцентира, че фармацията, IT секторът, енергетиката и други сектори бележат сериозен растеж.

Въпреки че не е преференциално, депозитите в банките са най-честата форма за икономисване за българина. Причината за това е, че по този начин се усещаме спокойни, даже и когато лихвата върху депозитите е нулева, изясни Тихомир Тошев. По отношение на заемите за пазаруване на жилище, той посъветва да си осигурим към 25% от сумата, преди да пристъпим към тегленето на заем.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР